Uchwała nr 174/106/09 Zarządu Powiatu Węgrowskiego z dnia 5 lutego 2009 r. w sprawie ustalenia maksymalnej kwoty dofinansowania opłat na doskonalenie zawodowe nauczycieli.

powiatwegrowski.pl - Strona główna

Uchwała nr 174/106/09 Zarządu Powiatu Węgrowskiego z dnia 5 lutego 2009 r. w sprawie ustalenia maksymalnej kwoty dofinansowania opłat na doskonalenie zawodowe nauczycieli.

Drukuj

Działając na podstawie § 7 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 29 marca 2002 roku w sprawie sposobu podziału środków na wspieranie doskonalenia zawodowego nauczycieli pomiędzy budżety poszczególnych wojewodów, form doskonalenia zawodowego dofinansowanych ze środków wyodrębnionych w budżetach organów prowadzących szkoły, wojewodów, ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania oraz szczegółowych kryteriów i trybu przyznawania tych środków (Dz. U. Nr 46, poz. 430), Zarząd Powiatu Węgrowskiego uchwala, co następuje:

§ 1

1. Opłaty za kształcenie pobierane przez szkoły wyższe, zakłady doskonalenia nauczycieli dofinansowuje się w 2009 roku w wysokości 300 zł.

2. Nauczyciel korzystający z więcej niż z jednej formy doskonalenia zawodowego doskonalenia zawodowego otrzymuje dofinansowanie tylko jednej formy.

§ 2

Priorytetem dopłaty do czesnego obejmuje się nauczycieli niżej wymienionych specjalności:

języka angielskiego, języka rosyjskiego, języka niemieckiego, informatyki, kultury fizycznej, fizyki i chemii.

§ 3

Wykonanie niniejszej uchwały powierza się Staroście Węgrowskiemu.

§ 4

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Zarząd Powiatu Węgrowskiego:

Krzysztof Fedorczyk - Starosta Węgrowski

Leonard Rusjan - Wicestarosta

Ewa Besztak - Członek Zarządu Powiatu

Tadeusz Danaj - Członek Zarządu Powiatu

Andrzej Kruszewski - Członek Zarządu Powiatu

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.